Alle vacatures Print Solliciteer
Nederlands

Vacature: Support

Plaatsingsdatum 08-01-2018 Functiecategorie ICT - Services & Support
Standplaats Rotterdam Niveau Professional
Opleidingsniveau HBO Dienstverband Vast contract - Bepaalde tijd m...
Uren 40 - 0 Salaris -
Customer support is je passie en het samenwerken binnen een customer service team past bij jou. Wil je carrière maken? Ben je toe aan een nieuwe werkomgeving? Dan is deze vacature bij DizzyData vast iets voor jou! 

Over DizzyData
DizzyData richt zich op accountants- en administratiekantoren, MKB bedrijven en softwarebedrijven. De online software wordt ingezet voor geautomatiseerde factuurverwerking, factuurautorisatie, e-facturatie en is realtime gekoppeld aan diverse boekhoudpakketten. Softwareleveranciers kunnen in whitelabel het API platform integreren in de eigen software producten en krijgen zo de beschikking over geavanceerde zelflerende factuurherkenning.

DizzyData heeft de afgelopen jaren al diverse belangrijke nominaties in de wacht gesleept met de innovatieve software, zoals voor de FD Gazellen Awards en Fintech 50. DizzyData is in 2016 onderdeel geworden van The Yuki Company.

Wat ga je doen, waar ben je verantwoordelijk voor?
De gebruikers van DizzyData zijn accountants en ondernemers. Zij kunnen vragen hebben over de functionaliteit en de werking van de software, jij deelt de ‘best practice’ met de klanten. Samen met het customer service team zorg je voor effectieve en accurate klantondersteuning.

De customer support professional geeft ondersteuning aan de klant in het werken met onze DizzyData software en is de eerste lijn van contact met de klant bij verstoringen in de DizzyData software. Je bent verantwoordelijk voor het direct en adequaat beantwoorden van de vragen. Dit betreft het beantwoorden van vragen via telefoon, ticketsysteem, taken/e-mail. Daarnaast ben je verantwoordelijk voor het uitwerken van bugs en features van onze klanten.

Je start met een intensieve interne training en krijgt begeleiding om het product en de klanten beter te leren kennen. Gedurende deze periode zal je supportvragen in de domeinen van klanten behandelen. Uiteraard ondersteun je in deze periode ook de interne afdelingen in het gebruik van de DizzyData software. Op termijn zal je (complexe) partner supportvragen kunnen beoordelen en kun je trainingen geven. Kortom een zeer gevarieerde functie binnen een gemotiveerd team.

Wat neem je mee?
Vragen komen binnen per telefoon, chat of e-mail. Het is dus belangrijk dat je communicatief sterk bent, zowel schriftelijk als mondeling. En zowel in het Nederlands als in het Engels.

We willen dat onze klanten een positieve ervaring beleven als ze contact hebben met DizzyData, dus je bent goed en gemakkelijk in de omgang. Je hebt voldoende charme en inlevend vermogen om, mocht het voorkomen, klachten om te zetten in een positieve ervaring, waarbij de klant tevreden is.

Je hebt een opleiding op HBO niveau en enkele jaren werkervaring; je hebt ervaring met financiële software; je hebt ervaring met SQL/Databases en liefst ook kennis van boekhouden; je hebt interesse om verdieping te zoeken in de software; je hebt uiteraard een passie voor support en helpt klanten graag.

Je bent positief ingesteld en enthousiast, je bent ondernemend, service- en resultaatgericht.

Wat bieden wij

  • Een passende vergoeding;
  • Een uitdagende baan;
  • Een prettige werkomgeving en professionele collega’s;
  • De mogelijkheid om intern door te groeien naar bijvoorbeeld: 2de lijns support (senior), development of tester;
  • Een moderne werkplek in het hart van Rotterdam (Kop van Zuid).
Overige functie informatie
  • Functiecategorie: ICT – Services & Support;
  • Standplaats: Rotterdam;
  • Opleidingsniveau: HBO;
  • Dienstverband: Bepaalde tijd;
  • Uren: 40 uur per week.

Herken jij jezelf in de vacature en zoek je naar een uitdagende baan met veel uitdaging in hartje Rotterdam? Pas je ook nog eens in een enthousiast en ambitieus team, waarin hard gewerkt wordt, maar waar ook plaats is voor ontspanning en een borrel op zijn tijd? Dan is deze functie iets voor jou!

Heb je interesse?
Solliciteer dan snel door jouw cv en motivatie te mailen naar micha@dizzydata.nl of solliciteer direct via deze site.

Meer informatie
Deze vacature betreft een fulltime functie.

Functiecategorie(ën) ICT - Services & Support
Branch(es) Automatisering / ICT
Provincie(s) Zuid-Holland
Trefwoorden support ICT customer service

Contactgegevens

Contactpersoon Micha Smit

Vestigingsplaats

Solliciteer